Fabricarea manuala si folosirea in igiena zilnica a sapunului natural de toaleta pentru maini, fata si corp este o intoarcere la binefacerile naturii.Pentru numeroasele afectiuni ale pielii, sapunul natural e binefacator, pielea nemaifiind agresata de substante chimice. In plus, in timpul procesului de fabricare, sapunurilor naturale li se pot adauga ingrediente naturale cu efect terapeutic.
Producerea sapunului de casa este un amestec de arta si stiinta, un veritabil "mestesug".
Produse prin metoda "la rece" (cold proces), proprietatile ingredientelor se pastreaza mai bine decat prin metoda "la cald" sau "topire si turnare".
Din punct de vedere chimic, sapunul este o sare, rezultata in urma reactiei dintre un acid (grasimile) si o baza (NAOH-soda caustica). Soda caustica reactioneaza chimic cu grasimile ( uleiuri si unturi vegetale), formand sapunul.Dupa reactia de saponificare, in sapunul final nu mai exista nici un miligram de soda caustica!In schimb, rezulta glicerina, care in cazul sapunurilor din comert este extrasa si folosita in cosmetica. Astfel am raspuns unei unei intrebari care preocupa pe toti consumatorii! Retetele se intocmesc pe baza unor calcule precise, tinand cont de indicii de saponificare a fiecarei grasimi in parte.
-uleiuri de maslin, palmier,ricin, samburi de struguri, orez
-unt de Shea,unt de cacao, unt de cocos;
-uleiuri esentiale;
-extracte uleioase din catina, lavanda, musetel, galbenele, ardei iute-realizate de mine;
-infuzii de plante medicinale;
-sucuri proaspete de morcov, castraveti, catina, ghimbir.
-argila albastra de Raciu, argila galbena, argila Asla Vital, argila rosie;
-miere, lapte, propolis, ceara de albine, polen.
Prin compozitia lor, indeplinesc un dublu rol: curatare si ingrijire a pielii, reducand considerabil utilizarea cosmeticelor.
Felicitari pentru ce faceti!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru apreciere!
RăspundețiȘtergere