duminică, 8 decembrie 2013

ALOE VERA



Aloe Vera este originara din Africa de Nord, fiind utilizata din antichitate pentru influenta ei benefica asupra frumusetii si sanatatii omului.Din acest motiv omul a pretuit dintotdeauna aceasta planta miraculoasa. Dovezi in acest sens exista pe peretii templelor egiptene, arheologii descoperind gravuri care reprezinta planta aloe vera. Regina Cleopatra folosea suc proaspat din gel de aloe vera pentru a avea o piele sanatoasa si un par frumos, romanii il utilizau pentru curatarea ranilor si pentru tonifierea organismului iar grecii pentru prevenirea tulburarilor digestive.

Exista peste 300 de specii de aloe, dintre care doar cateva au proprietati vindecatoare, cea mai cunoscuta fiind "Aloe Barbadensis Miller", considerata "adevarata Aloe" de aici si denumirea de "Aloe Vera". Aloe Vera contine cca. 100de ingredienti activi, intre care vitamine cu rol antioxidant (in special A, B, C si E), minerale esentiale (cupru, crom, magneziu, potasiu, sodiu), si acizi grasi cu actiune antiinflamatorie.
Pe langa faptul ca poate fi folosita in tratamentul unor afectiuni (boli de rinichi, diabet, constipatie, ulcer, indigestie, artrita etc.), aloe vera este un ingredient imbatabil impotriva problemelor pielii si parului.

Calitatile miraculoase ale acestei plante m-au motivat sa creez o gama de produse cosmetice cu Aloe vera (crema hidratanta de zi, crema exfolianta , balsam pentru par).

Beneficiile Aloei vera pentru piele:

-Aloe vera este eficienta in tratarea pielii uscate si crapate, incurajand regenerarea celulara si imbunatatind circulatia la nivelul dermului;
-grabeste vindecarea cicatricilor si a acneei, prin reducerea inflamatiei si a rosetei;
-este un hidratant excelent pentru piele, careia ii confera flexibilitate. Aloe vera reuseste sa patrunda nu mai putin de sapte straturi ale pielii;
-face pielea catifelata si stralucitoare, fiind foarte usor absorbita pana in straturile profunde ale dermei;
-impiedica imbatranirea pielii, datorita vitaminelor E si C;
-are actiune astringenta, lasand pielea ferma;
-lumineaza petele maronii ade pe piele si reduce hiperpigmentarea, datorita faptului ca stimuleaza producerea de colagen;
-indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii, ceea ce face ca pielea sa devina mai fina si mai catifelata;
-actioneaza ca o bariera naturala si protejeaza pielea de toxine periculoase;
-amelioreaza arsurile solare, ajutand pielea sa se refaca. Confera protectie impotriva razelor ultraviolete;
-distruge bacteriile care incearca sa invadeze taieturile sau ranile deschise, datorita aminoacizilor, zincului si vitaminei E.

Beneficiile Aloei vera pentru par:

-Aloe vera are proprietati regenerative, fiind un remediu ideal pentru caderea parului;
-pastreaza echilibrul PH-ului la nivelul scalpului;
-curata porii si face parul matasos si puternic, actionand ca un balsam natural;
-activeaza cresterea parului;
-vindeca si trateaza scalpul deteriorat de matreata, zgarieturi si arsuri;
-este un remediu pentru dermatita seboreica;
-inlatura senzatia de mancarime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu