marți, 5 februarie 2013

Argila

De ce sapunuri cu argila?
Pentru ca le folosim zilnic in igiena corporala, si de ce sa nu ne tratam pielea in acelas timp? Nu numai ca o tratam, dar argila curata in profunzime, facand un gomaj fin, pielea devenind mai luminoasa.
Proprietatile argilei sunt cunoscute inca de pe vremea dacilor. Medicul grec Pedakios Diskorides, care l-a insotit pe Traian in campanii militare, nota in lucrarea "De materia medica" faptul ca dacii atribuiau argilei o putere de vindecare extraordinara.

Veti regasi in sapunurile mele argila Asla Vital, argila albastra de Raciu, argila galbena, argila rosie.
Dar sa le luam pe rand:

1.Argila ASLAVITAL
Provine din muntii Padurea Craiului, fiind utilizata intr-o gama mare de produse ale firmei Farmec-Cluj Napoca.

Inginerul minier clujan Ioan Timbus a avut primul contact cu argila terapeutica in 1971, acest PAMANT MIRACULOS! A adunat numeroase date, a facut cercetari iar din 1988 a inceput sa faca experimente.
A publicat o carte intitulata "Miracolele tratamentului cu argila naturala", in care spune ca argila este un remediu natural care previne si trateaza, este un dar de la Dumnezeu.


Dar sa vedem ce spun rezultatele atator ani de cercetari si experimente:

Pudra de argila ASLAVITAL pentru tratamente cosmetice are o compozitie chimica si mineralogica bine definita. Netratata chimic, cu fractii predominant argiloase, este un complex de Aluminosilicati si peste 20 de minerale naturale: Fier, Sodiu, Fosfor, Titan, Potasiu, Magneziu, Sulf, Galiu, Calciu, Nichel, Zinc, Mangan, Cupru, Cobalt, Siliciu, Aluminiu, etc. provenind dintr-o sursa unica: Muntii Padurea Craiului.
Beneficii:
-regenerator fizic puternic cu o actiune reechilibranta si remineralizanta de exceptie
-reincarca si revigoreaza celulele organismului cu energie vitala
-putere remarcabila absorbanta si antitoxica
-poseda virtuti cicatrizante antiseptice si calmante
-constituie un filtru natural al radiatiilor UV
-previne imbatranirea tenului si inlatura efectele neplacute ale acesteia.

2. Argila albastra de Raciu
In Campia Transilvaniei, la 25 km de Targu Mures, pe raul Comlod, se afla comuna Raciu.
In comuna Raciu locuieste domnul Petru Garbu, un om cu o poveste interesanta si din fericire pentru noi, de mare folos.
Dupa 1989, cand s-au restituit terenurile, a primit si dansul ........un deal sterp.  Pentru ca nu era propice vreunei culturi, s-a gandit sa exploateze lutul galben, furnizand materie prima unei fabrici de ceramica.
Excavand, a ajuns la un strat de lut diferit, o argila de culoare vinetie. Din fericire, domnul Garbu a luat decizia corecta si a dus proba la analiza.
Era vorba de un zacamant de argila de foarte buna calitate.

Nechemati si cred nici doriti, au inceput sa-l viziteze reprezentanti ai diferitelor companii interesate, atat de interesate incat doreau concesionarea sau macar exclusivitate.
Si din nou, domnul Garbu a luat decizia corecta: "Ce am eu in propria mea ograda trebuie dat la toata lumea si pentru un timp cat mai indelungat. Aceasta adevarata comoara de sanatate data in nemarginita lui bunatate de Dumnezeu Tatal, acest leac miraculos lasat in farmacia lui naturala, argila albastra, trebuie sa poata fi cumparata de oricine, oricand are nevoie."
Povestea argilei albastre nu se termina aici.
Argila albastra este cea mai valoroasa de pe pamant. Vindeca o multime de boli. Marile vedete de la Hollyood , o folosesc pentru a-si mineraliza si catifela tenul. Argila albastra contine 41 de elemente chimice. Fiecare element ajuta la ceva. Argila se inghite, se unge, se foloseste sub forma de impachetari, cataplasme sau se adauga in apa pentru baie. Depozitul subteran de la Raciu a fost estimat la 100.000 de tone. Din momentul descoperirii lui, din anul 2005, multi oameni de afaceri si firme sau simpli curiosi l-au vizitat pe Petre Garbu. Argila albastra de Raciu are cea mai completa compozitie din Europa, doar in Tibet se mai gaseste una similara.
Se pare ca epoca medicamentelor cu continut integral chimic, se apropie de apus, medicamentele ecologice 
pe baza de plante sau argila , le vor lua locul. Mastile cosmetice clasice, cremele, sapunurile, sampoanele sunt scumpe si produc alergii, cele pe baza de argila sau plante nu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu